facebook

Skład

Formuła » Skład

  • Mikro produkt – makro rezultaty

 

  • 16 litrów soku zamknęliśmy w małej buteleczce Alfa Aktiv

 

  • 7 % aktywnego koncentratu soku odpowiada 112% naturalnego, czystego soku

 

  • ARONIA - Siła Antycyjanów
  • CZARNA PORZECZKA - Moc Polifenoli
  • MIÓD - Obfitość 78 Żywych Enzymów
  • KWAS BURSZTYNOWY - Najlepszy Adaptogen
  • WITAMINY I MINERAŁY - Niezbędne Substraty Procesów Biochemicznych


Dzięki zastosowanej technologii ujemnej jonizacji koncentrat jest aktywnie czynny dzięki czemu zachowuje właściwości świeżo wyciśniętego soku. Zapewnia to żywotność substancji czynnych oraz ich przyswajalność na poziomie powyżej 93 %.

Eksperyment:

Jeżeli w buteleczce soku dojdzie do procesu fermentacji należy wstawić ją bez nakrętki (otwartą) do lodówki na 3-5 dni. Po tym czasie powstanie w buteleczce ponownie pierwotny sok. Taki proces zachodzi jedynie w żywych organizmach. Czy znasz jakikolwiek sok, który po rozpoczętym procesie fermentacji potrafi sam się zregenerować?


Aktywny skład Alfa Aktiv to:


Aronia

 

Jest ewenementem w świecie rośli, ponieważ jako jedyna roślina nie wchłania żadnych toksyn i jest samoistnie odporna na szkodniki. Posiada zadziwiające właściwości prozdrowotne. Wynikają one z bogatego składu chemicznego, olbrzymiej zawartości polifenoli (zarówno flawonoidów, jak i kwasów fenolowych) oraz witamin (kwas foliowy, kwas akskrobiowy, witamina B2). Owoce aronii mają w swoim składzie wiele barwników antocyjanowych, a 93% z nich stanowią dwa związki: cyjanidyno-3-galaktozyd i cyjanidyno-3-arabinozyd. Całkowita zawartość polifenoli w owocach aronii to ok. 60% mg/g suchej masy. Jagoda aroni zawiera kwas kawowy o silnym działaniu przeciwutleniającym.

 

Wartości antocyjanu jagody aronii na 100 g:

 

jagoda aronii 2147 mg
jeżyna 845 mg
dzika czarna jagoda 705 mg
czarna porzeczka 530 mg
truskawka 35 mg
czerwone wino 10 mg

 

Czarna porzeczka

 

To eksplozja witamin i minerałów. Zawiera cenne kwasy organiczne (88% to kwas cytrynowy, 12% to kwas jabłkowy) , pektyny, olejki eteryczne, garbniki, przeciwnowotworowy karotenoid luteiny, witaminę C (100-300 mg/100g), rutynę, witamin: B1, B2, B6, PP, K, prowitaminy A, potas, sód, wapń, fosfor, siarkę, magnez, żelazo, cynk, miedź, bor, jod, kobalt, molibden i mangan. Czarna porzeczka to główne źródło polifenoli.

Dobroczynne działanie owoców aronii i czarnej porzeczki to:

  • hamowanie procesów starzenia (badanie stężenia biomarkerów przeciwzapalnych Narodowego Instytutu Zdrowia USA)
  • Ochrona przed rakiem
  • Zwalczanie wolnych rodników
  • Działają przeciwzapalnie
  • Wykazują najsilniejsze działanie przeciwutleniające
  • Wspomagają usuwanie z organizmu szkodliwych substancji, np. metali ciężkich
  • Korzystnie wpływają na układ trawienny (obniżają poziom cukru we krwi, regulują przemianę materii, wzmacniają wydolność wątroby i trzustki, przyśpieszają gojenie się wrzodów)
  • Dbają o Twoją odporność (przygotowują układ immunologiczny do obrony przed wirusami, bakteriami, grzybami, pasożytami), niwelują stany zapalne, wspomagają mechanizmy ochronne skóry i błon śluzowych
  • Wpływają na układ sercowo naczyniowy poprzez wzmocnienie i uszczelnienie naczyń krwionośnych, obniżenie ciśnienia tętniczego, obniżenie złego cholesterolu LDL, zmniejszenie agregacji płytek krwi, ograniczają przechodzenie lipoprotein z osocza do ścian naczynia. Badanie amerykańskiego programu Cancer Prevention Study II Nutrition Cohort wykazało 18% zmniejszenie śmiertelności z powodu chorób sercowo – naczyniowych i 37% zmniejszenie śmiertelności wywołanej udarem mózgu.
  • Łagodzą objawy astmy, poprawiają wydolność oddechową, niwelują szkodliwe skutki palenia papierosów
  • Wpływają na układ nerwowy poprzez zwiększenie przewodnictwa neuronowego
  • Regulują pracę gruczołu tarczycowego
  • Hamują podział komórek nowotworowych, zmniejszają skutki uboczne leków stosowanych podczas leczenia nowotworów
  • Wspomagają usuwanie piasku z nerek, jednocześnie wzmacniają wydolność nerek
  • Przyśpieszają syntezę kolagenu – regenerują stawy
  • Zmniejszają dolegliwości reumatyczne
  • Korzystnie wpływają na narząd wzroku, opóźniają postępowanie jaskry i zaćmy

 

Miód


Zawiera 78 Żywych Enzymów

Enzymy to biokatalizatory. Przyśpieszają reakcje biochemiczne w komórkach. W miodzie znajdują się kwasy organiczne i białka.

Żeby miód mógł w pełni wykazać swoje działanie przeciwbakteryjne nie może zostać ogrzany powyżej 30 stopni Celsjusza. Dlatego też w procesie produkcji stosujemy innowacyjne rozwiązania gwarantujące aktywizację wszystkich związków znajdujących się w miodzie.

Kwas bursztynowy


Występuje w produkcie w sposób naturalny. Posiada SZCZEGÓLNĄ WŁAŚCIWOŚĆ - gromadzi się jedynie w tkankach obciążonych substancjami szkodliwymi np. drzewa wytwarzają kwas bursztynowy (żywicę) w chorych, uszkodzonych miejscach. W 20 ml Alfa Aktiv znajduje się ok. 10mg kwasu bursztynowego.

Dzięki unikatowej technologii syntezowania naturalnego kwasu bursztynowego jego przyswajalność wzrosła z 15 % do 90%.

  • Stymuluje metabolizm w komórkach
  • Zmniejsza produkcję histaminy, najważniejszego mediatora przy zapaleniach i reakcjach alergicznych
  • Hamuje wzrost guzów
  • Rozpuszcza kamienie nerkowe
  • Wzmacnia układ odpornościowy
  • Neutralizuje toksyny
  • Reguluje wydzielanie insuliny, może być stosowany jako środek profilaktyczny przy cukrzycy typu II

 

 

Zawartość

w 100 ml

w 2 porcjach

%GDA* dla os. dorosłej w 2 porcjach

Wartość energetyczna, kcal

106

42,4

2

Tłuszcz

<0,1

<0,1

0

Kwasy tłuszczowe nasycone, g

<0,1

<0,1

0

Cukry ogółem, w tym, g
Glukoza, g
Fruktoza, g
Sacharoza, g

21,4
10,67
8,03
0,37

8,56
4,27
3,21
0,14

9,5
-
-
-

Białko, g

<0,6

<0,1

0

NaCI, g

0,19

<0,1

1,2

Błonnik, g

1,9

0,76

3

Witamina C, mg

2491

996

1246

Witamina B3, mg**

10,93

4,13

25,6

Selen, µg**

22,6

9,04

16,4

Jod, µg**

59,4

23,76

15,84

Polifenole, mg**

20,6

8,24

***

kwas bursztynowy, mg**

46

18,4

***

 

* % Wskazanego Dziennego Spożycia dla osoby dorosłej. Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne wskaźniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.
** Obecność witamin i składników mineralnych wynika z ich naturalnej zawartości w surowcach.
*** Dzienne zapotrzebowanie nie ustalone.

 

 



SKUTECZNOŚĆ >>